Electronic Engineer

Omschrijving

Voor de afdeling Reseach & Development  zijn we op zoek naar een:

Electronic Engineer 


TK Home Solutions BV (hierna genoemd TK) – 65 jaar actief in de markt van trapliften - is één van de allereerste leveranciers van trapliften. Bij TK staan klantgerichtheid en innovatie hoog in het vaandel. Onze trapliften worden 100% op maat gemaakt, passend bij elke trap en elk interieur van klassiek tot modern.

Onze fabriek in Krimpen aan den IJssel kent een hoogwaardig productieproces. Het lasproces is bijna volledig geautomatiseerd met robots om daarmee de nauwkeurigheid en de kwaliteit te waarborgen. Hierdoor is veiligheid en comfort gegarandeerd.

Binnen TK zijn we erop gericht om onze processen continu te verbeteren om zo de hoogst haalbare standaard in onze branche te behalen. Onze kerncompetenties zijn innovatie, topkwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid.

Voor onze afdeling Research & Development - (R&D) zijn we op zoek naar een Electronic Engineer.

Doelstelling van de afdeling R&D

Onze S200 traplift heeft de prestigieuze Red Dot Design Award gewonnen: Product Design 2021! Met het nieuwste ergonomische ontwerp en de nieuwste technologie past deze unieke mobiliteits-oplossing perfect in elk huis, terwijl het algehele comfort wordt gemaximaliseerd.

Op de afdeling R&D werken innoverende specialisten die zich in alle ontwerpprocessen continue focussen op de nieuwste ergonomische oplossingen met de juiste technologie. Veiligheid en functionaliteit zijn hierbij leidend.

Doelstelling van de functie

Onze trapliften worden als tastbaar 'high end' product in onze eigen fabriek gefabriceerd. Als Electronic Engineer krijg je de kans een unieke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van ons maatschappelijk relevant product. In het Electronics & Embedded software team wordt je uitgedaagd in onder andere de ontwikkeling van motoraansturingen, safety control, draadloze systemen en cost effective design. Kijk bijvoorbeeld eens naar ons geavanceerde ASL trapliften-patent op Youtube, hier wordt beschreven hoe essentieel de communicatie tussen de verschillende systemen in de S200 is.

Als Electronic Engineer verzorg je de ontwikkeling van PCBA’s en werk je nauw samen met Soft- en Hardware Engineers in een zelfsturend scrum team van 5-7 personen. Op de R&D afdeling werk je verder samen met Mechanical, Test & Qualification en Improvement Engineers. Naast de grootschalige ontwikkelprojecten ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van wijzigingen op de PCBA’s volgens ons kwaliteitsproces. In deze werkzaamheden is het essentieel dat je de keuringsinstantie kunt overtuigen van een ontwerp dat aan de normen en wetgeving voldoet. Hiervoor voer je meerdere analyses uit zoals bijvoorbeeld (D)FMEA. Systeemwijzigingen worden voor de waarborging van kwaliteit en veiligheid zorgvuldig geregistreerd, doorgevoerd en getest. Een onderdeel hiervan zijn ook de 'in-circuit' (ICT) en 'in-line' (FCT) productietests die moeten worden ingevoerd/geüpdatet bij onze EMS.

Wij zijn op zoek naar een Electronic Engineer met minimaal drie jaar ervaring op het gebied van elektronica-ontwikkeling/-realisatie. Kennis van EMC en bij voorkeur ook SIL (Safety Integrity Level) zijn hierbij gewenst.

Binnen het elektronica team zijn de werktijden flexibel. Elke werkdag wordt in ieder geval gestart met een online ochtend 'daily', verder is er de mogelijkheid werktijd flexibel in te delen vanuit huis of op kantoor. In deze rol rapporteer je aan de Teamlead Electronic & Embedded Software Engineering die zich in het team als Product Owner (PO) opstelt.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Je bent verantwoordelijk voor de architectuur, ontwerp en realisatie van onze PCBA’s;
 • Je stelt eisen op voor onze elektronica in onze producten;
 • Je initieert vernieuwingen of productverbeteringen door conceptvoorstellen uit te werken tot prototypes, in meerdere iteraties;
 • Je ontwikkelt, analyseert en beoordeelt ontwerpen, functiemodellen en prototypen aan de hand van berekeningen, beschikbare componenten en nieuwe technologieën;
 • Je zorgt voor het releasen en bijhouden van onze PCBA-schema’s volgens gestandaardiseerde bedrijfsprocedure;
 • Je geeft ondersteuning in het schrijven van ontwerpdocumentatie voor de keuringsinstanties.Taken en verantwoordelijkheden:

 • Je bent verantwoordelijk voor de architectuur, ontwerp en realisatie van onze PCBA’s;
 • Je stelt eisen op voor onze elektronica in onze producten;
 • Je initieert vernieuwingen of productverbeteringen door conceptvoorstellen uit te werken tot prototypes, in meerdere iteraties;
 • Je ontwikkelt, analyseert en beoordeelt ontwerpen, functiemodellen en prototypen aan de hand van berekeningen, beschikbare componenten en nieuwe technologieën;
 • Je zorgt voor het releasen en bijhouden van onze PCBA-schema’s volgens gestandaardiseerde bedrijfsprocedure;
 • Je geeft ondersteuning in het schrijven van ontwerpdocumentatie voor de keuringsinstanties.

Vereisten


Functie-eisen:

 • Afgeronde HBO of WO opleiding; in de richting Elektrotechniek, Elektronica, Mechatronica of Embedded systems;
 • Minimaal 8 jaar relevante werkervaring als elektronica ontwerper en PCBA design;
 • Aantoonbare ervaring met ontwerpen die aan EMC eisen en andere richtlijnen/standaarden voldoen;
 • Aantoonbaar ervaring met motoraansturing is een must en het is een enorme pré als er ook ervaring is met SIL veiligheidseisen;
 • Affiniteit en ervaring met Embedded software, dat incidenteel in de functie kan voorkomen;
 • Gewend om projectmatig te werken zoals met het V-model en ervaring met opdelen in meerdere iteraties zoals in Agile, Scrum, etc.;
 • Je beschikt over een probleemoplossend en improviserend vermogen;
 • Goede communicatieve vaardigheden zowel in het Nederlands als Engels;
 • Tenslotte beschik je over een analytisch denkvermogen, ben je stressbestendig, assertief, kwaliteitsgericht en werk je goed binnen een team.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er uit:

 • Elke ochtend start met een daily stand-up om 09.30 uur;
 • Aansluitend aan de daily stand-up zijn er vaak wat meetings gepland om zaken met de Product Owner of in een expertise groep te bespreken;
 • Daarna heb je vaak contact met andere teams of leveranciers om zaken aangaande jouw project of om onze productie van PCBA’s bij onze EMS af te stemmen;
 • Met enkele regelmaat wordt ondersteuning in de fabriek, testruimte of binnen de afdeling geleverd aan andere teams;
 • Afhankelijk van de dag is er in de middag een refinement van de backlog (beschrijvingen en/of toevoegingen van details etc). Alle leden van het Scrum team leveren hun bijdrage aan refinement. Dit is gewenst, omdat alle leden dan op de hoogte zijn van alle benodigdheden. Daarnaast wordt er verwacht dat je zelfstandig Jira issues (issue tracker) bijwerkt: hiermee houden we onze projecten inzichtelijk;
 • Tot slot wordt er regelmatig een hardware release uitgebracht die voorzien is van ontwerp-documentatie en change notes, zodat deze door de Notified Body geïnspecteerd kunnen worden. Deze afwisselende taken worden in een sprint ingedeeld waardoor het team zelf bepaald wie en wanneer een taak wordt opgepakt.

Ben jij de Electronic Engineer bij TK Home Solutions BV?

We vragen best wel wat van je. Een scherp analytisch vermogen, een zeer nauwkeurige manier van werken en vindingrijkheid bij de toepassing van nieuwe techniek en ontwerpmethoden. Agile werken aan verschillende projecten van enkele maanden tot maximaal 2 jaar is een manier van werken die je goed past.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie, ga dan snel naar onze vacature pagina https://tkhomesolutions.recruitee.com/o/electronic-engineer en solliciteer!